Je hogere zelf.

Gepubliceerd op 15 juli 2023 om 19:49

Natuurlijk klinkt dat hoog verheven 'Je hogere zelf'.  Vooral voor mensen die alleen in hun hoofd leven.  En natuurlijk hebben we dat hoofd nodig in ons dagelijkse leven.  Daar zijn we mens voor.  We moeten presteren om geld te kunnen verdienen.  Je werkgever vindt het ook hélemaal niet belangrijk wat jij voelt.

Maar júist omdat we de hele dag ons hoofd móeten gebruiken, is het zó belangrijk om dat 's avonds los te kunnen laten.  In ieder geval om 's nachts te kunnen slapen.  Maar er is nog een veel belangrijkere reden om uit je hoofd te stappen.  Je denken loslaten zorgt ervoor weer bij jezelf te komen.  Bij wat jíj voelt en verlangt. 

Laatst had ik als paragnost-medium een consult met een man, die eigenlijk niet 'wist' waar hij voor belde...  In eerste instantie 'kijk' ik naar de man zijn energie en het viel me gelijk op dat er een schaduw naast zijn energie zichtbaar was.  Daarna kroop ik in de energie van de man en voelde meteen verwarring, desoriëntatie.  Het voelde alsof de man niet meer wist wat hij aan het doen was of doen moest.  Er was een complete onbalans in zijn energie.

Dat was ook wat ik de man vertelde en ook dat hij alleen maar werkte, werkte en nog eens werkte, om meer, steeds meer geld te vergaren.  Dat klopt, reageerde de man traag, maar ik voelde zijn verwarring, van ja, ik zal wel moeten.

Beste man, als je zo door gaat, zal je straks niets meer aan dat geld hebben!  Ten eerste put je je lichaam uit.  En dat is nog niet het ergste.  Je bent jezelf langzamerhand compleet aan het verliezen.  Je energielichaam is afgedwaald van je lichaam, waardoor ze niet meer samenwerken.  Je energielichaam oftewel je ziel oftewel je hogere zelf, heeft in jouw levensstijl weinig of geen functie meer.  Alleen je werktuig (lichaam) is in beweging.

Dit zorgt voor heel veel mensen voor problemen.  Hoe langer je op deze manier je leven leidt, hoe meer gedesoriënteerd, verward, verliezen van levenslust tot depressies, het gevolg zullen zijn.  Het één kan niet zonder het ander.  Je lichaam kan op langere termijn de onbalans niet meer aan, doordat het zich steeds verder losmaakt van je eigen bron.

Dat we geld moeten verdienen om te kunnen leven is natuurlijk een feit, maar dat neemt niet weg dat je niet alleen leeft om te werken.  Het is zo jammer dat veel mensen zich verliezen in het leven van alle dag en hun verlangens steeds meer naar de achtergrond raken.  Nee, niet de materiële verlangens, maar het diepe verlangen in jezelf.  

Als je kan voorkomen om opgeslokt te worden door alleen het verlangen naar geld, dan zal je dicht bij jezelf blijven en je gevoelens voor blijheid en tevredenheid nooit verliezen.  Ook al leid je een druk bestaan, dan nóg kan je er voor zorgen tijd vrij te maken voor jezelf.  Tijd om intens te genieten van alles wat het leven nog meer te bieden heeft.

Kan je nog blij worden van de eerste vogels die je 's ochtends hoort?  Kan je nog blij worden van de rust en geur van de natuur?  Kan je nog intens genieten van de zonsopgang en zonsondergang?  Van het tikken van de regen tegen je raam?  Dan ben je een gezegend en tevreden mens die nog dicht bij z'n eigen bron staat.  Bij z'n eigen gevoel.

En dát is jouw eigen 'ik'.  De 'ik' die kan genieten van kleine dingen en zich volledig kan verliezen in het hier en nu.  Dán ben je in balans.  Dan zijn lichaam en geest verbonden en zal je echt geen last hebben van stress.  Dan kan je innerlijke kind ontwaken.  De onschuld van het leven en genieten in het nu. 

Verplichtingen hebben we nou eenmaal allemaal.  Daarom is en blijft het belangrijk je hele leven zorg te dragen voor je innerlijke 'ik', want dat is wie je bent.  Dat is je kern, de bron van leven die straalt van energie.  Energie die verder rijkt dan je lichaam.    

Je lichaam ís energie en straalt energie uit.  Juist die energie die groter is dan je lichaam is de energie die je verbindt met het universum:  Je Hogere Zelf!  De energie van je ziel, die zich verenigt met je lichaam bij je geboorte en verder gaat dan je dood.  Die energie is je gevoel, je intuïtie, je bron van wijsheid verbonden met het universum.  Als je leeft via die bron, heb je altijd contact met de wijsheid van het universum.  Wijsheid die je niet kunt vinden via boeken, maar met je Hogere Zelf. 

Juist die twee cruciale energiebronnen, je lichaam en je geest, moeten samenwerken om in balans te zijn.  Ben je alleen bezig met aardse kennis, je hersenen, dan verlies je contact met je geest, je gevoel, waardoor er een onbalans ontstaat waar allerlei ziektebeelden (geestelijk én lichamelijk, psychosomatisch)  het gevolg van kunnen zijn.

 

Hoe voorkom je nou eigenlijk die onbalans?  Daar zijn verschillende remedies voor, die je ondanks drukke dagen, regelmatig dient toe te passen om lichamelijk en geestelijk lekker, blij en tevreden in je vel te zitten.

 

Download hieronder de oefeningen, dan heb je ze altijd bij de hand!

Balans
PDF – 915,8 KB 151 downloads
Balans Bl 2
PDF – 609,0 KB 152 downloads

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.