Bescherm jezelf!

Gepubliceerd op 19 september 2023 om 16:25

In de wereld waar wij op dit moment in leven, waarin onze tolerantie, geduld en vertrouwen behoorlijk op de proef worden gesteld, is er niets belangrijker dan bij jezelf te blijven. Wie jíj bént vanuit jóuw innerlijk! 

We leven in een wereld die je bijna dwíngt tot aansluiten bij de massa, want als er zoveel mensen hetzelfde denken, dan zal het wel waar zijn...

Om de wereld een betere plek te maken, is júist jouw afwijkende mening zo belangrijk!  Een afwijkende mening geeft júist aan dat je er over nádenkt.    'Als "iedereen" zich laat inënten dan zal het wel goed zijn...'  

Het meelopen is makkelijk, maar een andere mening hebben en daar voor uit durven te komen, dát is waar je kracht ligt. Het is goed dat mensen zich laten inënten, als ze daar zélf een goed gevoel bij hebben.  Heb je er geen goed gevoel bij, maak dan je eigen keuze.

Maar hoe dóe je dat nou?  Dat ongemakkelijke gevoel loslaten, wanneer je anders denkt maar tóch niets durft te zeggen.  Schrik daar niet van!  Als iedereen in jouw omgeving een collectieve mening heeft gevormd en je bent het er niet mee eens, zég dan wat je voelt of denkt en laat je niet meeslepen door de massa.  Júist door jezelf uit te spreken, bevrijd je jezelf van de mening van anderen.  De ander heeft een mening gevormd door zich aan te sluiten bij de meerderheid, maar juist door een unieke mening te hebben blijf je bij jezelf.  Juist dát is nodig om de tunnelvisie van de massa te doorbreken.  Achteraf blijkt altijd dat er meerderen jouw mening delen, maar er niet voor uit durfden te komen.

Je eigen gevoel uiten in een mening, is de eerste stap naar je innerlijke kracht.  Je afscheiden van een collectieve mening (vaak negatief) zorgt er voor dat je jezelf bent.  Als iedereen bij zichzelf zou blijven en zou handelen via je eigen authenticiteit, zou er een grote verscheidenheid ontstaan aan individuen die natuurlijk niet altijd juist zijn, maar wel authentiek.  Er zou ook meer nagedacht worden over de mening van de ander en daar meer begrip voor kunnen hebben.  

Een voorbeeld:  Boeren die vechten voor hun bestaansrecht en massaal de weg op gaan.  Degenen die op dat moment gebruik moeten maken van die route zullen zich eraan ergeren.  Máár, als je probeert je te voelen zoals zíj zich voelen, zul je er alleen maar begrip voor op kunnen brengen.  

De wereld zou er heel anders uitzien, als we ín zouden voelen wat een ander doormaakt.  Dan zou er meer begrip zijn en zouden we ons meer verbonden kunnen voelen met elkaar.  Maar dat is alleen mogelijk als je leeft via je gevoel.

Mensen die leven via hun ego, zijn gevoelsarm c.q. bewúst gevoelsarm door het wegstoppen van hun gevoel.  Op die manier krijg je dus, dat er geen rekening meer wordt gehouden met een ander.

Wat zou er gebeuren als iedereen zich afzijdig zou houden van negativiteit? En leeft via zijn of haar gevoel.  Leeft in opperste gronding van hun ziel in hun lichaam?  Zonder ego, zonder afgunst, zonder boven een ander te willen staan?

We zouden op die manier een wereld kunnen scheppen die, door begrip, verbinding, mededogen, vriendelijkheid en loyaliteit,  zou kunnen gedijen in harmonie met elkaar.  Leven en laten leven!

Dit kan alleen als een ieder vrede heeft met zijn of haar innerlijke zelf.  Dan is het niet meer nodig om je aan een ander te ergeren.  Het is niet meer nodig om jaloers te zijn op bezittingen van een ander.  Je hoeft niet meer tegen iemand op te kijken. 

 

Hoe doe je dat nou, bij jezelf blijven?

Trouw blijven aan wie jíj innerlijk bent?

 

-  Zorg dat je uit de buurt blijft van roddels en drama.

-  Laat de dingen los waar je toch geen controle over hebt.

-  Vergelijk jezelf nooit met anderen.

-  Laat je vertrouwen altijd je angsten overheersen.

-  Doe nooit iets dat voor jou niet goed voelt.

-  Wees niet bang om tijd met jezelf door te brengen.

-  Praat vriendelijk tegen jezelf en anderen.

-  Wees lief voor jezelf voordat je lief bent voor een ander.

-  Blijf uit de buurt van mensen die jou energie kosten.

-  Negeer meningen die voor jou geen meerwaarde zijn.

 

Wat je níet zou moeten doen, om er voor te zorgen dat je níet in een  negatieve vibe terecht komt:

 

-  Niet teveel, maar ook niet te weinig slapen.

-  Slechte voeding.

-  Geen beweging.

-  Anderen pleasen.

-  Stimulerende middelen gebruiken.

-  Roddelen.

-  Vrienden die niet aansluiten op jouw vibe.

-  Het stimuleren van drama.

-  Constant klagen.

-  Ondankbaarheid.

-  Negatief zijn over jezelf.

 

Er zijn al regels genoeg!  Het begint bij je ouders waar je naar luisteren moet.  In het verkeer.  Op school.  Op de werkvloer.  Laat je niets aanpraten door anderen waar je jezelf, volgens je gevoel, niet in kunt vinden.

MAAK CONTACT MET JE GEVOEL!

DROOM, VERLANG EN MANIFESTEER!

 

Zolang je bij jezelf, je éigen gevoel bent en er niemand mee benadeelt, ben                                                          je op de goede weg!

 

 

Liefs Kitty.

 

 

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.