Bookstore

Biografie.

 

Martinus Thijs Hunnik strijdt 34 lange jaren voor eerherstel. Een strijd die eigenlijk al begon in zijn vroege jeugdjaren, wanneer hij op 15-jarige leeftijd al moet vechten voor zijn eigen levensonderhoud, door een geaardheid die in die tijd nog een absoluut taboe was. Doordat de realiteit als jonge prostitué voor hem niet te behappen is en hunkert naar geborgenheid en échte liefde, creëert Thijs zijn eigen fantasiewereld.

 

Na verloop van tijd gaan fantasie en werkelijkheid als een web door elkaar heen lopen en lijdt hij aan psychoses, waardoor hij onbedoeld en onbewust verdachte wordt in de 'Hilversumse Showbizzmoord'.

 

Als zijn 9 maanden oude dochtertje komt te overlijden, doet hij haar de belofte zijn naam te zuiveren. Na jaren vechten voor eerherstel, neemt hij contact op met advocaat Geert Jan Knoops, die zich samen met zijn team (Innocence Project) inzet voor zijn weg naar vrijheid!

 

Martinus Thijs Hunnik is nu 58 jaar. Zijn naam gezuiverd van alle blaam. De belofte aan zijn dochtertje heeft hij ingelost. Zijn vrijheid is een feit!

 

Autobiografisch (deels fictie)

 

Dit boek heb ik geschreven voor mijn eigen verwerking, maar ook om mede hooggevoeligen mee te geven hoe makkelijk je mensen vertrouwt, waardoor je zeker gevoelig bent voor manipulatie.

Ook is dit boek belangrijk voor mensen (met name kinderen) een blik te kunnen werpen in de wereld van het astrale. Het 'zien' van geesten en hun eventuele 'geluiden', die alleen waargenomen worden door hooggevoelige mensen. Het onbegrip, het verzwijgen, het slaapgebrek, maar bovenal de ángst die met niemand te delen is.

 

Mijn boek 'Ik Sterf nog liever als een Hond' is ook autobiografisch en valt onder hetzelfde genre.

 

Ik heb mijn verhaal vertaalt in een roman, over een meisje dat vanaf jonge leeftijd wordt achtervolgd door een kille angst.

 

In haar zoektocht naar begrip, valt ze op vijftienjarige leeftijd in de armen van Tom van Fessem. Deze relatie loopt helaas uit op een grote desillusie.

 

Onverwachts leert ze Kevin La Rooy kennen, die haar angsten eindelijk serieus neemt. Zij raakt hierbij onbewust verzeild in een driehoeksverhouding, waardoor wanhoop en verdriet ongekende hoogten bereiken. De wilskracht om na elke valkuil weer op te staan, brengt je al gauw in de ban van de hooggevoelige Zoë Lankhorst.

 

Zoals boek- en filmrecensent Marit Horstmanshof in een recensie over dit boek aangeeft, zal de lezer voor een behoorlijk brok emoties komen te staan. Een écht vrouwenboek, zegt ze, dat wat haar betreft met een grote pot thee en koekjes op een zondag in één ruk moet worden uitgelezen.

Dankjewel Marit, voor je lovende woorden over mijn debuutroman!

 

ISBN 978-90-484-0793-4

Autobiografie.  

 

In dit persoonlijk verhaal, geef ik mijn visie over de dood. Dat de dood nog steeds iets angstaanjagends is, probeer ik om te buigen naar iets dat daadwerkelijk bij het leven hoort...

 

Ik verhaal over de dood van mijn vader, moeder, echtgenoot en dierbare hond en de weg er naar toe en trek de vergelijking over de manier waaróp en wannéér iemand sterft.

 

Niemand kan zijn dierbaren missen!  Nóóit!!

 

Ondanks dat ik ze niet kon missen, zie ik de dood toch als een verlossing... van pijn... verdriet... verlies... Door ervaring wijzer, gun ik een ieder die klaar is met zijn of haar leven - jong of oud - die verlossing. Ieder mens zou mijn inziens, zeggenschap moeten hebben over zijn of haar leven en zijn of haar dood...

 

Hoe zwaar het verlies van dierbaren ook is, troost komt voort uit de wetenschap dat ze nog dicht bij me zijn...

 

Er is zóveel meer tussen hemel en aarde... troost... liefde... bescherming...

 

De dood is niet het einde... De dood is een nieuw begin...

 

Ik hoop dat dit boek een troost mag zijn voor hen die verloren...

 

 

Fictie.

 

In deze roman raakt levensgenieter Steve Winters verwikkeld een een crime passionel.

 

Tijdens zijn vakantie op Aruba, ontfermt hij zich tijdens zijn jogroute over Lizzy Scheffers, die mishandeld en verkracht achtergelaten is.

 

Zij weigert aangifte te doen en doet wanhopig haar best de horror te vergeten, waarop Steve - onbewust van zijn liefde voor haar - het recht in eigen hand neemt.

 

Hij gebruikt Tirah, de beste vriendin van zijn zusje Emma, als zalf voor zijn wonden. Terwijl ook zíj zoveel verdriet met zich meedraagt, slaat ook voor haar het noodlot toe.

 

Als ze beiden afzonderlijk hun weg proberen te vinden in de onderwereld, kruisen hun paden zich opnieuw.

 

Ligt er voor hen nog een toekomst open?

 

ISBN 978-90-484-2781-9