Slaapproblemen en HYPNOSE!
'Wat heeft mijn gebrek aan slaap nou met HYPNOSE te maken?' hoor ik je denken... Neeee... Het gaat er ook niet om dat je een lekker avondje hebt doorgehaald, menig borreltje achter je kiezen en 's ochtends om 6 uur je mandje maar eens opzoekt.
Vraag jij je af waaróm je zo slecht slaapt? Waarom het zo lang duurt vóórdat je in slaap valt? Waarom wordt je 's nachts toch zo vaak wakker?
Klinkt dit je bekend in de oren, neem dan even de tijd om dit aandachtig door te lezen:
Slaapproblemen komen meestal voort uit bijv. overmatige stress, fysieke en psychische problemen. Denk maar aan pijn, zorgen, malen en piekeren. Zeker als je de hele dag je hoofd moet gebruiken, problemen moet oplossen op het werk, je hoofd te vol zit door welke omstandigheden danook. Ook dan is het moeilijk de slaap te vatten, terwijl je wekker je 's morgensvroeg alweer tot de orde roep. Duren deze omstandigheden te lang, dan kan dit onherroepelijk leiden tot een burn-out.
Het lijkt een heel normaal gebeuren hè? Overdag leven en 's nachts 'gewoon' slapen. Toch ben je zéker niet de enige die kampt met slaapproblemen. Vooral niet in de jachtige maatschappij vandaag de dag. Je móet presteren, je móet je maandelijkse lasten betalen... En bij al dat móeten, móet je ook nog eens slapen, anders kán je weer niet presteren.
Herken je deze overtuiging? 'Ik slaap al 2 maanden slecht, vanavond zal het ook wel weer niet lukken'... Of telkens op de wekker kijken hoeveel slaaptijd er al verloren is gegaan? En hoeveel uren je nog over hebt om te slapen voordat de wekker gaat?
Hiermee kan ik je al heel snel uit de droom helpen: Het werkt áltijd averechts! Hoe verder je de wijzers van de klok vooruit ziet gaan, hoe geïrriteerder je raakt dat je niet kunt slapen. Met als gevolg... dat je helemáál niet meer slaapt.
Ook kan je slaapritme verstoord zijn door ingrijpende gebeurtenissen, zoals het overlijden van een dierbare of gewenning aan een bepaalde tijd wakker moeten worden. Het kan ook voorkomen bij onregelmatige nachtdiensten. De ene dag vroeg en de andere dag weer laat.
Wist je dat er 3 soorten slaapproblemen zijn? Ik zet ze hier voor je op een rijtje en kijk dan zelf wat voor jou bekend voorkomt:
- Slapeloosheid: Moeite met inslapen, doorslapen of vermoeid wakker worden. Dit kan te maken hebben met stress, huidige problemen, problemen uit het verleden en zelfs vanuit een vorig leven, waarin je bijvoorbeeld altijd alert moest zijn op gevaar, kan nog steeds in de ziel opgesloten zijn.
- Een verstoord slaap-waakritme: wordt vaak veroorzaakt door een onregelmatig leven. Vooral het aantrekkelijke dutje tussendoor, iedere keer op andere tijden naar bed gaan, kan een verstoord slaapritme veroorzaken.
- Dan heb je nog zoals wij dat noemen de Hypersomnia: Je voelt je de hele dag moe en slaperig en valt soms spontaan in slaap. Het kan ook zijn dan je je amper kan concentreren tijdens een gesprek en je gedachten telkens afdwalen. Soms kan iemand 's morgens maar moeilijk wakker worden en heeft lange tijd nodig om op te starten voor de nieuwe dag. In ernstige gevallen kan het zelfs zo zijn dat iemand overdag spontane slaapaanvallen krijgt.
Een ander fenomeen zal je bekend zijn: Slaapwandelen en nachtmerries.
Slaapwandelen komt over het algemeen veel voor bij kinderen, die overdag zoveel indrukken opdoen, dat ze 's nachts door te slaapwandelen deze verwerken. Over het algemeen gaat dit vanzelf over naarmate ze ouder worden. Bij volwassenen is er bijna altijd een dieper probleem.
Nachtmerries ontstaan als je situaties in het leven of uit het verleden niet aan kunt. Ook weggestopte emoties, onderdrukte boosheid en verdriet of angst veroorzaken vaak nachtmerries. Ze kunnen danook ernstige slaapproblemen veroorzaken.
Je zou er misschien niet zo gauw aan denken, omdat kinderen vaak overvallen worden door de slaap, door spelen en alle indrukken die ze de hele dag opdoen. Tocht komt het vaker voor dan je denkt. En ik kan het weten... Zéker als je high-sensitive bent. Door de wetenschap wordt er een andere uitleg aan gegeven, zoals overgevoelig voor geluiden, graag alleen zijn omdat veel mensen om je heen teveel indrukken geven en je veel energie kost. Ook had ik de ervaring dat ik een lage pijngrens had en nog steeds.
Maar wat ook een belangrijk fenomeen is waar de wetenschap zich niet mee bezig houdt, is het feit dat kinderen nog het dichtst bij hun ziel staan. De ziel die pas voor kort het aardse leven is aangegaan. Vanuit het astrale zich genesteld heeft in de foetus in de baarmoeder. Er zijn genoeg kinderen die rond de leeftijd van een jaar of 4 nog steeds een sterke band hebben met het astrale. Het 'thuis'. Er zijn kinderen die dat 'onzichtbare vriendje' als doodnormaal beschouwen, terwijl de wetenschap zich grote zorgen maakt dat een kind praat tegen het 'niets'. Het kind zou weleens aan schizofrenie kunnen leiden...?? Meestal bij het opgroeien verdwijnt dit door dagelijkse bezigheden vanzelf, doordat de ziel zich settelt in het aardse.
De andere kant van de medaille kan zijn, zoals ik destijds, dat er een behoorlijke angst ontstaat door het ervaren van zielen (entiteiten). Ze zien, horen en voelen wat voor een ander onzichtbaar en niet hoorbaar is, omdat zij vibreren in een andere dimensie. Wat kun je daaraan doen? is dan de logische vraag...
Straf een kind nooit omdat het 's nachts loopt te spoken. Of het bang is in het donker. Begeleidt het kind door begrip te tonen en samen naar oplossingen te zoeken. Sta er voor open dat het kind reële angst ervaart. Neem het bij je in bed op die momenten en zorg ervoor dat het zich veilig voelt. Probeer het uit te leggen dat er bijvoorbeeld lieve engelen om haar heen zijn die haar veilig houden. Transformeer de angst in een lief en prachtig iets.
Blijft het kind angstig, dan is er altijd nog de mogelijkheid haar kamer te 'reinigen'. Dit kan je samen met je kind doen. Vraag haar eerst of ze wil dat de geluiden of wat ze voelt of ziet, moeten verdwijnen. Koop dan wat witte salie (kan ook als wierook). Doe wat witte (gedroogde) salie in een schaaltje en steek het aan. Mochten er vlammetjes te zien blijven, blaas deze dan zachtjes uit tot er alleen nog de kruidig ruikende rook vanaf komt en loop hiermee rustig een poosje door haar kamer. Je mag er rustig bij praten als je wilt, maar blijf altijd respectvol naar de energieën die in je huis zijn. Vraag ze vriendelijk maar dringend de ruimte te verlaten. Zet hiervoor een raam open en wijs ze de weg. Heeft je kind daarna nóg 'last' van de energieën, 'reinig' dan zo nodig je hele huis.
Je zult je ongetwijfeld afvragen wat die zielen of energieën in jouw huis doen. De normale gang van zaken is dat na overlijden de ziel het lichaam verlaat en terug reist naar het astrale (licht, eenheid, andere dimensie, hemel). Met de normale gang van zaken bedoel ik, als degene die overlijdt dat in alle rust en vrede kan doen. Zonder strijd of angst. Is dit door andere omstandigheden (zoals bij een dodelijk ongeluk, acute hartstilstand) niet mogelijk, dan kan het zijn dat de ziel te abrupt het lichaam verlaat en 'verdwaald'. Dit zijn de zielen die op aarde naar oplossingen blijven zoeken. Ze kunnen zich door hun desoriëntatie ook nestelen in de aura en 'meeliften'. Mensen en vooral ontvankelijke kinderen blijven 'lastigvallen'. Vaak zijn ze hier allebei niet gelukkig mee... Beiden worden geblokkeerd in hun groei... De mens door haar angst voor het onzichtbare en de ziel doordat het 'verdwaald' is...
Hypnose is daarom ook een prachtige manier om de mens te bevrijden van de constante druk door de energie die om hen heen hangt en de ziel samen de weg te wijzen op zijn reis terug naar het astrale, waar het verder kan genezen van zijn aardse bestaan en kan doorgroeien in lengte van jaren tot het zelf wel of niet kiest voor een nieuwe incarnatie.
Het schijnt dat 1 op de 5 Nederlanders slaapproblemen heeft. Een ander bulletin heeft het weer over 60%. Toch schijnt het nog steeds een soort taboe te zijn om er voor uit te komen dat je slecht slaapt. Je zegt het al helemaal niet tegen je werkgever, want dan zou je weleens niet productief genoeg kunnen zijn. Er zijn ontelbare redenen te noemen waarom je slaapgedrag niet goed is. Gelukkig zijn er veel oplossingen voor te vinden, maar buiten snurken en zeker met het fenomeen apneu, waar tegenwoordig na een slaaptest in het ziekenhuis goeie apparatuur voor is, zijn er nog vaker slaapstoornissen door psychische problemen, of je je dat nu zelf realiseert of niet.
Blijf niet te lang doorlopen met slaapproblemen alsjeblieft! Je bent zeker niet de eerste en lang niet de laatste. Het kan bijna niet anders dan dat je er last van ondervindt. Een lange periode van slapeloosheid kunnen ernstige vormen aannemen, niet alleen je humeur en je energie daalt met rasse schreden maar concentratieverlies, geheugenverlies, overspannenheid, agressiviteit, depressiviteit zijn op de langere termijn onontkoombaar.
Gelukkig zijn er behalve chemicaliën, die er vaak voor zorgen dat je er overdag ook nog eens lusteloos bijloopt, vele oplossingen met Hypnose. En ik durf best te zeggen dat ik daar behoorlijk trots op ben.
Laat je slaapproblemen je leven van overdag niet overschaduwen. Durf de stap te nemen naar een fitter leven met de broodnodige energie die je opdoet tijdens je slaap.
JIJ EN JOUW LEVEN IS WAT TELT! Ik ben er voor je!