Get rit of the Mask

Gepubliceerd op 13 februari 2023 om 17:43

EGO of AUTHENTICITEIT.

Jammer, dat het gros van de mensen leeft via het ego, denken en buitenkant.  Natuurlijk willen we er aan de buitenkant zo goed mogelijk uitzien en liefst nog voor velen, wat cosmetische ingrepen.  De één wil een complete facelift, de ander een neuscorrectie, borstvergroting, lippen op laten spuiten.

Er zijn écht wel gevallen waarbij het zeer begrijpelijk is, als je erwtjes op een plankje hebt.  Logisch dat je normale borsten wilt.  Als je flinke wallen onder je ogen hebt, is het logisch dat je daar vanaf wilt  (míts je er de financiële middelen voor hebt...)  Maar líppen oppompen??  Zónde van die prachtige, jonge meiden, die er authentiek mooi uitzien en na een behandeling er uitzien alsof ze met opgezwollen lippen rondlopen door een vuistslag.  Vaak kunnen ze er niet eens normaal mee praten.

Vaak heeft het te maken met onzekerheid en natuurlijk zijn er ook die vol vertrouwen doen wat ze willen!  En dáár draait het nu juist om!

 

Doen wat je wilt is leven vanuit je innerlijk!

 

Vóelen en wéten wat je wilt!

 

  Jóuw pad bewandelen!  

 

BRAVO!!

 

Leef dat pad niet naar wat anderen van je verwachten of misschien goed voor je bedoelen.  Dan sla je een pad in dat niet voor jou bestemd is, omdat het niet jóuw keuze is, maar dat van anderen.  Je hoeft je niet te bewijzen voor een ander.  Je hoeft je voor niemand te bewijzen.  Alleen een pad bewandelen waar jij je lekker bij vóelt!

Wat als je alleen leeft via je denken?  Je denken is perfect om leerstof tot je te nemen en logisch na te denken.  Maar als je daarbij je innerlijk (gevoel) uit het oog verliest, creëer je alleen maar een masker dat de buitenwereld van je kent.

Door die leerstof kun je een job krijgen waar je veel geld mee kunt verdienen, een prachtige auto mee kunt kopen enz.  Maar voel je je blíj met die goedbetaalde baan?  Zou je niet liever iets doen wat je léuk vindt en er misschien iets minder voor betaald krijgt, waardoor je innerlijke vreugde voelt?  Innerlijke vreugde is innerlijke vrijheid, innerlijke wijsheid!  Een pad dat voor jóu bestemd is!

 

Is er dan een pad speciaal voor mij?

 

Ja zéker!!  Jóuw pad bewandel je door wat je van binnen vóelt!  Je aangeboren interesses, je aangeboren verlangens, je aangeboren talenten!  Als je die gebruikt inplaats van in de pas te lopen met wat de maatschappij van je verlangt, zal je pas jezelf kunnen zijn.  Niet in een keurslijf dat je niet past.  Iedere dag tot aan je pensioen een weg bewandelen waarin je niet jezelf kunt zijn, maakt je ongelukkig.

Ego is zelfverloochening.  Je anders voordoen dan je wérkelijk bent (je púre zelf).  Driekwart van de mensheid doet aan zelfverloochening, voor geld, macht en status.  Boven anderen willen staan.  Maar wordt je daar gelukkig door?  Nee!  Het maakt je geestelijk arm!

Geestelijk arm zijn is het ergste dat je kan overkomen en men veroorzaakt het zelf.  Meer en meer geld willen hebben dan je eigenlijk nodig hebt, maakt je geestelijk alleen maar armer.  Geld kan je materieel tevreden stellen, maar het heeft geen ziel.  Het is niet blijvend.  Je kan het niet meenemen als je dood gaat.  Als je naar de andere kant gaat, is alles wat je nog hebt, je innerlijke energie.  Je gevóel!!  

 

Het voeden van je ziel (gevoel) in het leven,

geeft je een bewustzijn in het leven hierná!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.