Oordelen en Veroordelen.

Gepubliceerd op 25 april 2023 om 19:54

 

Té erg... wat er allemaal gezegd en geschreven wordt, om mensen kapot te maken!

Grensoverschrijdend gedrag... Wannéér is het grensoverschrijdend gedrag?  En wie bepááld dat?  Het zal er wel mee te maken hebben dat ik van de wat oudere garde ben, maar wíj vallen hier thuis bijna van onze stoel als er nóg gekkere dingen gezegd worden door de media.

Nieuwsprogramma's die uitgebreid hun meningen geven over 'misstappen' die artiesten gemaakt zouden hebben.  Er wordt op los gespeculeerd over aangiftes, waarbij de zogenaamde 'veroordeelde' niet eens een weerwoord kan hebben en bij voorbaat al veroordeeld is.

Hoe vaak gebeurt het niet dat anderen meer over je weten, dan waar je jezelf totaal niet bewust van bent.

Neem een Danny de Munk, die hélemaal met de grond werd gelijk gemaakt.  Gebroken, onthutst en verschríkkelijk boos.  'Ze hebben mijn karakter kapotgemaakt'.  En óf ie gelijk heeft.  Wíe heeft het recht hem publiekelijk aan de schandpaal te nagelen, terwijl wát er danook gebeurd moge zijn, hij alleen verantwoording heeft af te leggen aan zijn éigen vrouw.  Zijn spijt en het er samen uitkomen is waar de grondslag ligt en níet publiekelijk zijn persoon en carrière ruïneren.  En dit allemaal veroorzaakt door een vrouw die opzettelijk een opname maakt en daarmee hem door iedereen laat veroordelen. En zo zijn er nog meerdere over de hekel gehaald.  

Neem Marco Borsato, die een kindermisbruiker zou zijn?  Hoe erg is het om de media zo over je te horen praten.  Heeft ie net een zwarte fase achter de rug omdat Leontien van hem wilde scheiden omdat hij vreemd is gegaan, dan zal hij dít óók wel op zijn geweten hebben.  

Come ón!!  De man heeft Italiaans bloed.  Meestal zijn die wat temperamentvoller.  Plús dat tegenwoordig de lijn tussen amicaal en grensoverschrijdend gedrag érg dun is...  Hij zit in een vak waar meiden zich op een dienblaadje aanbieden.  De mannen krijgen altijd de naam, maar dénk erom dat vrouwen ook niet heilig zijn.

Dat hij dan een paar keer in zijn succesvolle carrière voor de bijl gaat is niet goed te keuren, maar wel te begrijpen.  Feit is dat het alleen hém en Leontien aangaat en dat zij er sámen uitkomen.

Hoe er in de media over gediscussieerd en gespeculeerd werd, is mijn inziens buiten alle moraal.  Tenslotte blijft het alleen bij gissen.  Zolang er niks duidelijk is, praat er dan ook niet over en houd het buiten de media.  Hebben ze énig idee wat ze iemand aandoen?  Zelfs André van Duin, die zijn hele leven niet anders gedaan heeft dan mensen aan het lachen maken,  wordt al door de molen gehaald.  Gelukkig neemt ie zelf het heft meteen in handen voordat het net als bij alle anderen, helemaal uit de hand loopt,  en aangifte heeft gedaan wegens smaad.

Oké, laat ik dan eens speculeren over het tegenovergestelde wat gebeurd zou kúnnen zijn...  Een meisje heeft een dagboek.  Moeder vind het en leest het.  Laat ik eerst even voorop stellen dat iedere tiener er de wildste fantasieën op na houdt.  Zij schrijft ze op.  Ze schaamt zich natuurlijk kapot dat het gelezen wordt en kan geen kant meer op.  Beamen dat het waar is, lijkt de enige uitweg, want dan ben ik slachtoffer en dus niet degene die verschrikkelijk voor gek staat.  Hier hoor ik niets over, want het is zéker een waarheidsgetrouwe optie.

Dán wordt er óók nog eens gezegd dat het níet om geld gaat, maar om erkenning te krijgen als slachtoffer??

Vanuit het oogpunt van deze tijd, hoe men omgaat met 'grensoverschrijdend gedrag', dat mijn inziens alle perken te buiten gaat, is dit weer een reden om tegen de tegenwoordige media aan te trappen.  Alles, maar dan ook álles wordt naar buiten gebracht, terwijl er nog totaal niets een feit is.

Zoals het vreemd gevonden wordt dat Marco Borsato zo weinig van zich laat horen...  Wat zou jíj doen als je van zoiets beschuldigd wordt en je je van geen kwaad bewust bent?  Er wordt een naam van een zeer bekend persoon door het slijk gehaald, zonder dat er rekening mee gehouden wordt dat  tieners nou eenmaal een kleurrijke fantasie kunnen hebben.

Marco Borsato is een vredelievende  man en amicaal naar groot en klein.  Ik zie het zomaar voor me.  Bij persoonlijke coaching of uit medeleven of gewoon áárdig zijn, er een hand op een been wordt geplaatst, waarvan een tiener niet meteen gaat steigeren, maar er zielsgelukkig van wordt, omdat juist háár dat overkomt.  Voor haar een hele belevenis, voor hem een normaal vriendschappelijk gebaar.  En ja, wat dan het ergste hiervan zou zijn, is dat zó'n onschuldig gebaar al als grensoverschrijdend wordt gezien.  

Ik ben zelf een vrouw van 63 jaar, dus heb al veel van het leven gezien.  In mijn tijd zou er niet eens een woord over vuil gemaakt zijn, want het stelde gewoon helemaal niets voor.  Wij leefden in een vrijheid waarin niet van een mug een olifant werd gemaakt.

Al die 'Me Too' onzin van iets dat jaren geleden is gebeurd en er nu ineens massaal aan de bel wordt getrokken, vind ik je tijd voorbij.  

De jeugd is tegenwoordig zó bijdehand, dat het geen énkel bezwaar zou moeten zijn om te zeggen:  'Blijf met je poten van me af!!'

Als zoiets gebeurd en het voelt niet goed of je wíl die hand niet op je been of een hand die een rug wil aanraken en per ongeluk iets te laag uitkomt, kan op hetzelfde moment gezegd en opgelost worden, zónder iemand jaren later voor het gerecht te slepen.  Héél triest!!

Het is héél triest wat ik in de loop van de jaren zie gebeuren.  Het is niet meer mogelijk dat een moeder haar eigen kind, een verdiende draai om de oren geeft.  Iemand die dat ziet en er iets van zegt, terwijl het kind misschien al een half uur aan het zeuren of aan het jengelen is.  Ik heb zelf zeggen en schrijven één lel ontvangen vroeger, maar daar ging je wel beter door luisteren.

Als een kind een blauwe plek heeft, worden de ouders meteen verdacht van mishandeling.  Wat een wáánzin!  Kinderen kunnen het bloed onder de nagels vandaan halen.

Ik wil maar zeggen wat er écht van het hart moet:  

De hele maatschappij bestaat uit regeltjes, regeltjes en nog eens regeltjes.  Onze angstige regering laat zich graag inpakken door buitenlanders die zich gediscrimineerd voelen, door onze éigen vaderlandse tradities.  Omdat er Zwarte Pieten bij onze tradities horen, wordt er luid aan de bel getrokken en wordt er heel rap aan hun wensen voldaan.

Als de heren écht ballen zouden hebben, konden ze niet anders dan antwoorden dan dat het om ónze traditie gaat!  En als je dat niet bevalt moet je hier gewoon niet willen zijn.

We worden van bovenaf in een steeds nauwer stramien geduwd en het gros van de bevolking denkt nog steeds, dat als er door de media iets wordt gezegd, dat dát dan de waarheid en de wijsheid moet zijn.  Mijn inziens is niets minder waar.

Mensen worden geïndoctrineerd en tot 'slaven' gevormd.  Als men meent dat beelden uit de tijd van de slavernij verwijderd moeten worden, denk dan eens zélf na en zíe dat onze vrijheid successievelijk aan banden wordt gelegd.

Zijn het niet de Corona-regels, dan zijn het wel de vaccinaties.  Heel diplomatiek werd je medegedeeld, dat als je je niet laat vaccineren dat je eigen keuze is.  Die 'vrijheid' heb je... Maar meteen daarna wordt gereciteerd dat diegenen die weigeren erg dom zijn en een gevaar voor anderen.  

(Achteraf toch niet zo dom...  Bijwerkingen komen altijd pas later, blijkt maar weer eens...)

Oké, achter de kudde aanlopen dan maar.  Vergeet je eigen wil en doe wat je opgedragen wordt.  Er zijn weinigen die gezien hebben dat een vaccin niet zo snel ontwikkeld kan worden, terwijl aan een aids-vaccin  jaren is gewerkt en nog niet afdoende is.  Is het dan niemand opgevallen?  Dat het na 3 maanden al uitgewerkt was?  Er weer een nieuwe ingepompt moest worden?  Ook niet voldoende, dus maar een booster er achteraan?

Plus het feit dat de IC' s het niet aankonden?  Is iedereen vergeten dat de ziekenhuizen geprivatiseerd zijn?  Minder bedden, minder vakmensen?  En ook nog eens onderbetaald?  Er had meteen één groot Corona Ziekenhuis neergezet moeten worden, dan hadden de normale ziekenhuizen de gewone, zéér belangrijke patiënten kunnen helpen, zónder dat ze op een ellenlange wachtlijst terecht kwamen.

Nee, er wordt liever 150 miljoen neergeteld voor een Rembrand,  miljarden aan klimaatverbetering, zonder er ook maar bij stil te staan dat de evolutie tóch wel doordraait.  Als iedereen z'n eigen verantwoordelijkheden nakomt en z'n eigen troep opruimt en niet gemakshalve  uit het autoraampje gooit, zijn we al een heel eind op weg.

Er wordt zelfs niet gezien wat de zogenaamde klimaatstakers na een paar uurtjes op straat achterlaten.  Een hele diepe zucht ontsnapt me dan.

Waar is de logica?  Waarom willen mensen aan banden worden gelegd?  Want dat is waar het op lijkt.  Zelf niet na hoeven te denken.  Het wordt van hogerhand bevolen, dus zal het wel waar zijn?

Nee, tot mijn grote spijt moet ik bekennen, dat ik me schaam voor mijn vaderland, terwijl ik er ooit trots op was.  Maar het ís ons land niet meer...  Door kleinzieligheid en bekrompenheid, wordt alles dat in het verleden ooit is opgebouwd, te grabbel gegooid.

Mensenrechten wordt een ondergeschoven deurtje.  Vrijheid van meningsuiting wordt nog steeds gepredikt, maar mág niet!  Je mág geen mening meer hebben!  Je mág niet anders denken dan de 'norm' is!  Je mág  niemand vriendschappelijk aanraken!   Je mág geen 35 km/u. rijden binnen de bebouwde kom!  Je mág je eigen kind niet opvoeden!  Je mág je eigen tradities niet meer naleven!  Je mág het woord negerzoen, zwarte piet, jodenkoek, slaaf etc. etc. niet meer bezigen!  Je mág iemand geen buitenlander noemen die hier geboren is, terwijl ie er toch anders uitziet dan ik!

Straks mág je 2e Kerstdag, 2e Paasdag, 2e Pinksterdag inleveren, omdat het niet strookt met de overtuiging van níet Nederlanders!  En dat je nog mag ademhalen zónder dat het geld kost, is me onderhand een raadsel.  Net als het me een raadsel is waarom wij het kind van de rekening zijn (stroom, boodschappen, benzine etc)  om een oorlog waar we logischerwijs niet de dupe van willen worden, maar dat automatisch zijn.  Als Europese landen geen wapens zouden leveren aan Oekreïne, zou die oorlog al afgelopen zijn.  Het wordt alleen maar in stand gehouden op deze manier, zodat we het over ons zelf afroepen zelf vijand te worden.

Nee, wíj mogen niets, maar de beslissingen en de vrije meningsuiting voor de média blijkbaar nog wél gelden, waarmee iemand op voorhand al kapot wordt gemaakt is schijnbaar heel normaal.

Maar pas op!  Leg niet je hand per ongelijk ergens neer, waar op dat moment niets van gezegd wordt, want vluchten kan niet meer!

Maar ook als zal blijken dat Marco Borsato niets op zijn geweten heeft, dan nóg zal het voor de rest van zijn leven aan hem blijven kleven.  Net als aan z'n kinderen, die niet eens een káns meer krijgen...

Kapotgemaakt door een puber...  Kapotgemaakt door de media...  Kapotgemaakt voor de rest van z'n leven...  Hartverscheurend, dat mensen die niets van elkaar verschillen, de ene mens niet meer of minder is dan de ander, elkaar kapot kunnen maken.

Ze kunnen je máken!  Je omhoog tillen en op handen dragen!  Je met complimenten overladen!  En dan...  je laten vallen als een baksteen.  Met de vinger naar je wijzen.  Jóuw leven aan stukken slaan...  Net zo lang tot je je niet meer durft te vertonen in het openbaar.  Gedegradeerd tot kluizenaar door je 'eigen zonden'...  

Wat een wereld...  Wat een kleinzieligheid...

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.