Kracht van bomen

Gepubliceerd op 3 januari 2019 om 16:38

Wat zíjn ze toch mooi!  En hoeveel soorten zijn er wel niet?  De trotse eik,  de statige esdoorn, de majestueuze treurwilg, die mijn inziens haar naam geen eer aandoet...  Persoonlijk vind ik het één van de mooiste bomen.  Zwaaiend in de wind met haar enorme 'staarten'.

Moet je je eens voorstellen, hoe de wereld eruit zou zien zónder bomen...  Buiten het feit dat bomen de aarde prachtig maken, heeft elke boom haar eigen energie.  Ik ben zelf geen 'bomenknuffelaar', maar er zijn mensen die de boom die de meeste aantrekkingskracht op hen heeft, omarmen.  Zij vóelen de energie van die boom...

De ELS, schijnt bijvoorbeeld bekend te staan om haar bruisende energie, van een vrolijk, enthousiast kind.  Haar energie stimuleert en maakt blij.  Als je depressief bent, maak dan contact met een ELS (je hoeft niet te 'knuffelen', in de nabijheid is genoeg)  en binnen afzienbare tijd, ga je weer dansend en fluitend door het leven.

De energie van de NOTENBOOM, vermindert twijfel en angst, ten gevolge van afwijkende meningen van anderen.  Zijn kalme, bevestigende uitstraling, sterkt je in je eigen opvattingen, wat goed is voor jóu! 

De energie van de ES, brengt je in contact met jezelf, zodat je kunt uitvinden wat voor jou écht belangrijk is in het leven. 

Mensen die moeite hebben met verdraagzaamheid en mededogen, zouden vaker contact moeten leggen met de BEUK, waardoor ze meer begrip en tolerantie kunnen opbrengen.

Een IEP schijnt je in balans te kunnen brengen, tussen je eigen interesses en die van anderen.

De TREURWILG maakt emoties los en helpt je bij het verwerken van verdriet en verlies.

De energie van de DEN, helpt je te relativeren bij een teveel aan zelfkritiek en te hoge verwachtingen.

De EIK kan je helpen bij het ontwikkelen van je innerlijke kracht, als je ongeduldig of pessimistisch wordt, als je leven niet de wending neemt waarop je hoopt.

De BERK is de relatieboom.  Zijn energie helpt je om anderen beter te begrijpen en je meer risico's durft te nemen op het gebied van relaties.  

De kwaliteit van de ESDOORN heeft weer te maken met het geven en ontvangen van onvoorwaardelijke liefde.  Mensen die zich teleurgesteld voelen in andere mensen, zouden er goed aan doen in de buurt te zijn van deze boom.

 

Mooi hè?  Hoe de aarde ons kan leren om te gaan met ons innerlijk...  Het klinkt voor de nuchtere mens waarschijnlijk belachelijk, maar bedenk dan, dat deze aarde de basis is van ons leven...


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.