Ik snap het gewoon niet...

Gepubliceerd op 29 februari 2020 om 17:41

...want wát is nou de wérkelijke reden van discriminatie??  En wáárom wordt er een status quo bereikt omdat er enkele kleingeestigen ach en wee gaan roepen als iemand zich aangesproken voelt?

 

Míjn inziens heeft het alles te maken met hoe iemand op dát bewuste moment in z'n vel steekt...  Is diegene misschien gekwetst?  Te weinig liefde gehad?  Te weinig eigenwaarde?  Ik zie het toch als een vorm van aandacht. Zich slachtoffer voelen.  

 

Wat mij betreft is discriminatie niet iets wat een ander je aandoet, maar hoe je het zelf opvat.  Stel, je gaat naar de bank en je wilt iets geregeld hebben, maar de persoon die jou te woord staat is op dat moment niet in staat je bij je probleem te helpen en vraagt je een afspraak te maken bij de daarvoor bekwame collega...  Je hebt al weinig tijd en raakt geïrriteerd omdat je opnieuw tijd moet vrijmaken voor een bezoek.  Onverrichterzake vertrek je, komt even later thuis en gaat klagen over die rotbank.  Gefrustreerd roep je uit dat je wel naar een andere bank gaat...  De volgende dag op het werk zeur je er nog wat over tegen een collega en geeft weer aan dat het een rotbank is...  Het liefst daarover een reactie willen ontvangen die zijn overtuiging bevestigd... 

 

Typisch een voorbeeld dat  één mening zómaar over kan gaan op bijstand van anderen, waardoor het ineens écht een rotbank gaat worden...  Eén iemand vindt Zwarte Piet opeens discriminatie, dussss...  Negerzoen...  héérlijk!!  Moorkop...  Héérlijk!!  Jodenkoeken...  Héérlijk!!  Zijn er nou écht mensen die kunnen dénken dat het ook maar íets met hun persóónlijk te maken heeft??  Míjn naam wordt gebruikt voor kattenvoer!!  Nou én??  Leuk toch?  Als iemand me daardoor een kattenkop vindt, so be it. 

 

Eigenlijk zou mijn inziens dit gebruik van rassennamen voor lekkernijen alleen maar trots op moeten roepen.  Ze worden níet vergeten!  Een benaming die geassocieerd wordt met iets dat iedereen kent.  Zwarte Pieten zijn eigenlijk gewoon hele blije en vrolijke werknemers, die het geweldig vinden om kinderen blij te maken.  Geweldig als je daarmee geassocieerd wordt! 

 

Ik ben ook gaan googlen, waarom mensen zich zo druk kunnen maken over die Moorkoppen, Negerzoenen enz. enz.  Terwijl er Moorkoppen uit discriminatie voorzorg uit de bakkerszaak worden verbannen, is een Moor gewoon een Arabier die in de 7e, 8e en 9e eeuw Noord-Afrika, Sicilië en Spanje veroverden.  De Moren was de benaming voor de islamitische bevolking van het Middeleeuwse Spanje.  Het waren voornamelijk Marokkaanse Berbers en Arabieren.  Dus, een volk uit de oudheid!   Let wel!  De benaming was zelfs omstreden, omdat er groeperingen waren die niet eens precies wísten wie nou precies de Moren wáren.  Moren heeft nog meer eenvoudige synoniemen, zoals bewerken van grond of door de modder lopen en wordt zelfs aangegeven als jongensnaam.

 

Dan de 'zwarten':  een term waarmee mensen met een donkere huidskleur worden aangeduid.  In 'engere' zin (dus wordt het al heel voorzichtig gedefinieerd)  als het om mensen gaat behorend tot het 'negroïde ras', een verouderde uitdrukking voor de oorspronkelijke inwoners van Afrika. In de jaren '70 en '80 werd in Nederland de term 'zwart' de algemeen gebruikte term voor mensen met een sterk gepigmenteerde huid.  LATER kreeg het begrip een negatieve connotatie  (begrip met negatieve 'gevoelswaarde').  Dit zet ik weer bewust tussen aanhalingstekens, omdat het wéér duidelijk wordt dat het alles te maken heeft hoe iemand het ópvat.  Vat je het negatief op, dan wórdt het negatief!  Vat je het pósitief op dan is het gewoon de aanduiding van een ras.  Helemaal niets mis mee.

 

Wat ik dan érg interessant vind, is de benaming Mongool voor iemand met Down-syndroom.  Een benaming die in eigen land toch behoorlijk vaak gebruikt is als scheldwoord.  Hadden er al niet bosjes ouders met een kind met Down-syndroom moeten protesteren over deze benaming?  Nee, dat is niet gebeurd, om reden dat ze wéten wanneer het als scheldwoord gebruikt wordt of niet.  Even ter verduidelijking:  Mongool ís niet eens een scheldwoord.  Mongools of Mongoloïde ras is gewoon een verzamelnaam voor de oorspronkelijke bewoners van Oost-Azië, Noord-Azië, Centraal-Azië, Zuidoost Azië, Amerika, de Arctis en delen van Oceanië.

Ik geloof ook niet echt dat bijvoorbeeld een Moor kwaad zou worden als ie ziet dat zo'n heerlijke versnapering naar hem vernoemd is.  Volgens mij moet je dat alleen maar als een compliment zien.  Sterker nog, ik denk niet eens dat het bij de Moren zelf vandaan kán komen die gekkigheid, omdat mijn inziens de term niet eens meer gebruikt wordt.  Wij worden ook Hollandse Kaaskoppen genoemd.  Pfff...  Lekker belangrijk!  Kaas is nou eenmaal onze specialiteit.  Maar wat zeg ik nou eigenlijk...??  O wacht effe...  De naam Hollander zou erg verwarrend zijn voor buitenlanders, dus moet het maar alleen de benaming Nederlander krijgen??

 

Wat zal er nog meer aan het licht komen?  O ja...  Er moeten meer vrouwen op hogere posities komen, anders worden we 'gediscrimineerd'...  Wie zegt dat er zoveel vrouwen zijn die dat wíllen?  Carnaval een 'Verkleedfeest'?  Omdat een paar tere zieltjes op een openbare school dat vinden?  Carnaval is een katholiek feest en diegenen die het er niet mee eens zijn of er niets mee hebben, hoeven zich er ook niets van aan te trekken.  Je meegekregen vrije wil beslist of je je er buiten wilt houden!  

 

Het is altijd zo geweest dat 'zwarten'  de 'blanken'  witscheten noemen en de 'witscheten'  noemen de 'gekleurden'   'zwarten'.  Wie zich daar ook maar enigszins druk over maakt, moet toch maar eens een bezoekje brengen aan een zielenknijper.  In Amerika en ook elders is het vrij normaal om bijnamen te gebruiken.  Meestal wordt dat dan ook nog eens vriendschappelijk bedoeld.  Elk mens heeft z'n eigen oorspronkelijke identiteit, waar je wel of niet trots op bent.  

 

Duidelijk en door iedereen meegekregen, zijn de ontelbare gevallen van 'discriminatie'...  Ik zet het bewust tussen aanhalingstekens, omdat er voor míjn gevoel geen discriminatie bestaat!  Als we praten over dat 'zwarte tuig' is dat in de context van een gebeuren waarin deze persoon centraal staat als crimineel, misdadiger, terwijl zoals boven al omschreven het géén scheldwoord is...  Als er een blanke een misdaad begaat veroordelen we 'm als een schoft...  Als een 'blanke' bevriend is met een 'zwarte' wordt deze persoon gewoon met z'n naam aangesproken.  

 

'Discriminatie' is puur besteed aan degenen die zich aangesproken voelen, zich 'slachtoffer' voelen.  En dat er zo'n issue van gemaakt wordt, is puur aandacht trekken, zich gezien en gehoord wil voelen...  Gelijk willen hebben.  Het toonbeeld kunnen zijn van ík durf voor mezelf op te komen en o wee als je het niet met diegene eens bent. Mensen die toegeven aan dit gedrag is ook zwakte...  Bang om een eigen mening te geven...  

 

Als een 'gekleurde',  bleekscheet tegen me zou zeggen, zou ík zeggen:  tja, ik zou wel een beetje kleur van jóu willen hebben!  Wíj moeten er voor de zon in of een kleurtje erop smeren om er wat gezonder en beter uit te zien.  Tjonge... het is toch mooi zo'n kleurtje, zónder er iets voor te hoeven  doen?

 

Even voor de duidelijkheid...  Of je nou zwart, bruin, geel, rood of wit bent, wat van belang is dat het innerlijk klopt.  Iedereen wordt geboren met een reine, pure ziel!  Of je nou protestants, hervormd, katholiek, amish, joods, moslim, chamaan, lichtwerker, medium enz. enz. bent, beleef dat met je eigen innerlijk.  Niemand is verplicht zich aan te passen aan de ander!  Leef je eigen leven volgens je eigen opvattingen en val er niemand mee lastig. Dat iemand door opvoeding of  eigen KEUZES op het verkeerde pad terecht komt is niemands schuld.

 

Er is geen enkele reden om iemand alleen op huidskleur te 'discrimineren'!  Ik vind het een rotwoord en mag van mij per direct uit de Van Dale worden geknikkerd.  Als iemand mij of mijn dierbaren lastig zou vallen, op welke manier dan ook, pas dán is er een réden om een hekel aan iemand te krijgen.  Maar of dat nou een Amerikaan, Marokkaan, een Fransman of een Nederlander is, is totáál niet aan de orde! 

 

Het is trouwens eerder zo dat wij zélf nog eerder 'gediscrimineerd' worden dan degenen die in ons land komen.  De dupe worden door woningnood.  Als kleine kinderen worden behandeld, door alles wat simpel is en door elk normaal denkend mens zelf ingevuld kan worden.  Nogmaals, ik spreek hier voor mezelf als ik zeg dat ik zélf wel kan beslissen of ik naar buiten ga als het stormt.  Is het te erg,  dan blijf ik vanzelf wel binnen.  Dat hoeven ze niet uitgebreid in de media aan te geven.  Net hoor ik ook weer zo'n kleinzielig bericht.  Is koppen wel goed voor kinderen?  Sinds mensenheugenis wordt bij voetbal gekopt en nu is het ineens misschien wel gevaarlijk?   Niet meer roken, niet meer drinken, niet meer eten terwijl de kookprogramma's om je oren vliegen.  Carnaval een verkleedfeest noemen...  2e Paas-,  Kerst- en Pinksterdag in het geding.  Hoort niet bij onze multiculturele samenleving...  Ik bemoei me ook niet met de gewoonten van andere volkeren, dus wil ik ook niet dat ónze gewoonten in het geding komen!

 

Waarom zouden we zo graag op vakantie gaan naar het buitenland?  Omdat we zo'n hekel hebben aan 'zwarten'?  Waarom komen buitenlanders zo graag naar Nederland toe?  Ík snap het wel!  Leuke, vriendelijke, gastvrije, gezellige 'bleekscheten',  die er alles aan doen het hen naar de zin te maken.  Maar er zíjn grenzen!  Wij vertellen hén niet wat ze moeten doen, dus vertellen zíj niet wat wíj moeten doen!  Ben je het niet eens met onze cultuur?  Ga dan weg en leidt het leven dat bij je past!  Als ik het niet eens ben met een andere cultuur, ga ik er óók niet naartoe!  Geniet van onze gastvrijheid, vriendelijkheid, gezelligheid enz. enz., maar gedraag je als onze gelijke, werk als onze gelijke, verdien als onze gelijke, respecteer ons als grondbewoners van óns land!  Wil je leven volgens je eigen cultuur in ons land?  Ook dát kan zelfs in ons land!  Zolang het ons niet opgedrongen wordt en we er geen last van hebben!

 

Het ergste is dat diegenen die zich gediscrimineerd voelen, verdeeldheid zaaien in óns land:  Degenen die ja-knikken en overal mee instemmen, omdat het ze óf niet interesseert óf hun eigen roots verloochenen en diegenen voor wie al lang de grens bereikt is hoever eigen 'macht' gaat om eigen land te verloochenen.

 

Wij hebben onze barmhartige kant genoeg laten zien, nu moeten diegenen die warm worden binnengehaald maar eens laten zien wat ze er voor over hebben om hier een leven te kunnen opbouwen!  En nógmaals!!  Of dat nou een Pool, een Brit, een Indiër of een Marokkaan is, is totaal niet aan de orde.  Als je hier met goeie bedoelingen komt of waar danook en je hebt respect voor de handel en wandel van dat land, is er ook geen énkele reden om 'buitenlanders' te 'discrimineren'!

 

Tot slot:  Als iedereen zijn of haar leven leidt vanuit het eigen innerlijk, bij mensen vandaan blijven die ze niet mogen, want ergernis kost je zélf alleen maar kostbare energie.  Door haatgevoelens verspreidt je alleen maar negatieve energie.  Wat onze wereld nodig heeft is pósitieve energie! 

Wees blij, vrolijk en geniet!!  En je zult ervaren hoe aanstekelijk dát werkt!

 

EINDE 'DISCRIMINATIE' !!

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.