Kruiden

BRANDNETELBLAD

€ 2,95

BRANDNETELBLAD

€ 2,95

Brandnetel, rijk aan mineralen, vitaminen en aminozuren, wordt vaak gebruikt als thee bij reinigingskuren, bij droge hoofdhuid, kompres bij zonnebrand. 

Ook zeer effectief bij acné!

Voor het beste effect minimaal 4 glazen per dag!

 

WITTE SALIE

€ 5,25

WITTE SALIE

€ 5,25

Witte Salie is een effectief middel voor reiniging van negatieve energiën.

Het reinigt en zuivert ruimtes, personen en edelstenen.

Leg wat Witte Salie op een schaaltje en steek het aan. Zorg ervoor dat er alleen rook vanaf komt. De rook van de Salie zorgt voor de reiniging.

Let op! Niet gebruiken tijdens een zwangerschap.

ANIJSZAAD

€ 2,50

ANIJSZAAD

€ 2,50

Anijszaad, kortweg anijs.

Wordt veel gebruikt in bakgerechten om zijn typische, zoetige smaak.

Het wordt gebruikt in 'muisjes' die bij een geboorte op beschuit worden gestrooid. 

Ook zit anijs in dranken zoals Turkse Raki, Griekse Ouzo en Franse Pastis.

Ook wordt het medicinaal gebruikt om onder andere de spijsvertering te bevorderen.

ANIJSZAAD GEMALEN

€ 2,50

ANIJSZAAD GEMALEN

€ 2,50

Gemalen anijs kan in taarten, cakes en koekjes.

Anijs is een veelzijdig kruid en wordt ook medicinaal toegepast.

Het smaakt zoet en heeft een typische smaak die je ook tegenkomt in likeur zoals Raki.

Anijspoeder is ook lekker bij fruit, noten, pompoen, worteltjes en vis.

STERANIJS

€ 3,90

STERANIJS

€ 3,90

Steranijs lijkt qua smaak en geur veel op venkel en anijs, maar steranijs is een stuk scherper, warmer en dieper.

Tijdens het koken wordt de zoete smaak van steranijs intenser. Dit kan zelfs een bittere nasmaak geven als je er teveel van gebruikt.

Steranijs geeft ook een heerlijke smaak aan thee en kruidenthee.

Steranijs kan goed worden gecombineerd met kaneel, nootmuskaat en kruidnagel voor gebruik in bakgerechten zoals appeltaart en peperkoek.

STERANIJS GEMALEN

€ 3,90

STERANIJS GEMALEN

€ 3,90

Gemalen steranijs is handig en klaar voor gebruik. 

Het smaakt zoet en heeft een typische zoethoutsmaak. 

De smaak en geur lijken in de verte iets op drop.

Steranijs smaakt iets sterker dan gewone anijs.

Steranijs kan gebruikt worden bij kip, vis, vijgen, pompoen, sojasaus en wortels. Ook is het lekker in een fruitsalade en vlaai.

Steranijs is goed te combineren met munt, kaneel, gember, chili, koriander, venkel, knoflook, citroengras en zwarte peper.

GIARDEX

€ 28,80

GIARDEX

€ 28,80

Giardia Lamblia kan zowel bij mensen als ook bij dieren in het maagdarmstelsel voorkomen. Het zijn microscopische kleine, eencellige organismen. Giardia is een parasiet, dit betekent dat hij zich op kosten van de gastheer (mens of dier) voedt.

Een paar jaar geleden was Giardia bij ons nog tamelijk onbekend, maar door vakantiereizen naar zuidelijke en oostelijke landen, evenals het invoeren van dieren uit deze landen - zonder onderzoek door een dierenarts - komen infecties met Giardia steeds vaker voor.

Op het moment staan zij, na worminfecties, op de tweede plaats bij parasieteninfecties in de hele wereld (ongeveer 10% van de wereldbevolking is met Giardia geïnfecteerd).

 

Besmetting:

Giardia kan door contact met de ontlasting van geïnfecteerde dieren overgedragen worden. Het is vaak al voldoende als uw hond aan de ontlasting ruikt of uit een besmette regenplas drinkt. Ook besmet water (fruit en sla!), onhygiënische situaties (besmette mensen die hun handen niet hebben gewassen), zwemmen in besmet water of soms vliegen kunnen de ziekteverwekkers overdragen.

Giardia is een ziekte die van dieren op mensen kan worden overgedragen. Meestal gebeurt dit alleen bij kleinere kinderen en mensen met een zwak immuunsysteem. Wie normale hygiënische maatregelen neemt, hoeft niet bang te zijn voor infectie. Omgekeerd kunnen echter ook dieren door mensen worden besmet. Veel vaker komt echter de besmetting van dier naar dier en van mens naar mens voor.

 

Ontwikkeling en verbreiding Giardia:

Giardia wordt door de mond opgenomen en belandt op deze manier in de dunne darm. Aan hun buikzijde hebben ze een soort zuignap, waarmee ze zich aan de darmwand vasthechten en deze daardoor beschadigen. Bovendien vermenigvuldigen ze zich heel snel door celdeling. In het laatste stuk darm verandert iedere parasiet in een cyste. Dit betekent dat hij zich inkapselt. Daarna worden deze cysten met de ontlasting uitgescheiden.

Door dit cystenstadium is Giardia niet meer gevoelig voor normale desinfectiemiddelen en ook vele chemische middelen interesseren hem niet. Daarom zijn ze buiten de darm nog ongeveer een maand besmettelijk. Bij vochtige kou, kunnen ze soms wel meerdere maanden overleven. In dit cystenstadium is Giardia zeer besmettelijk en wordt hij op andere dieren of mensen overgedragen!

 

Ziekteverschijnselen Giardia:

Oudere honden en katten hebben zelden symptomen. Zij kunnen echter, zonder zelf ziek te zijn, Giardia met de ontlasting uitscheiden. Wanneer uw dier dus geen diarree heeft, is dit geen garantie dat hij geen Giardia heeft.

Pups, jonge of zieke honden en katten, evenals gestreste dieren, lijden vaak aan chronische diarree waar slijm bij kan zitten of die er geel of vettig uit kan zien. Eventueel kan de diarree ook bloederig zijn. Meestal hebben de dieren wel trek, maar vallen echter evengoed af. Sommige dieren lijden aan misselijkheid, overgeven en koorts. Er kan ook bloedarmoede of jeuk/eczeem ontstaan.

 

Diagnose Giardia:

Uw dierenarts kan door middel van een onderzoek van de ontlasting vaststellen of uw hond of kat Giardia heeft. U moet de test echter enige malen herhalen - het beste is 3 dagen achter elkaar - want het kan voorkomen, dat hij niet altijd positief is.

Het is namelijk geen garantie dat uw hond of kat niet geïnfecteerd is. Het komt in de praktijk regelmatig voor dat er achteraf toch sprake is van een infectie, alhoewel de testresultaten hier niet op wezen. Heeft u een vermoeden van Giardia, maar is de eerste test negatief, laat dan voor de zekerheid na 14 dagen de ontlasting nogmaals onderzoeken.

 

Hoe kom je van Giardia af?

- hygiëne maatregelen,

- aanpassen van de voeding,

- de parasieten moeten bestreden en gedood worden,

- het herstel van de dunne darm moet bevorderd worden,

- de natuurlijke weerstand van het huisdier moet verhoogd worden

 

Hygiënemaatregelen bij Giardia voor honden en katten:

Kleedjes, kussentjes en andere dingen waar uw hond of kat op ligt, moeten zo vaak en zo heet mogelijk gewassen worden. Het waswater moet minimaal 70 graden zijn. Een lagere temperatuur is niet dodelijk voor de Giardia cyste.

 

Waterbakjes, voerbakjes en kattenbakken moeten iedere dag met kokend water afgewassen worden. De speeltjes moeten ook grondig en met heet water worden gereinigd.

Heeft uw dier ontlasting gehad, reinig de anus. Het dier kan zichzelf na een wasbeurt weer her-infecteren.

 

Aanpassen van de voeding:

De Giardia parasiet gedijt bijzonder goed in de darmen van een huisdier dat dagelijks voeding krijgt dat koolhydraten bevat. Zorg daarom tijdens de behandeling voor voeding dat zo weinig mogelijk koolhydraten bevat. Een koolhydraat arm dieet ondersteunt het proces van 'uithongeren' van Giardia.

U kunt uw hond of kat het beste vers vlees of vis voeren. Als dat niet mogelijk is, dan is kwalitatief goed blikvoer zonder toegevoegde granen een heel goed alternatief.

 

Vanuit de oude Chinese Natuurfilosofie is de gedachte dat ziektes, bacteriële- en parasitaire infecties kunnen ontstaan doordat een bepaalde balans in het lichaam ernstig verstoord is. Bij herstel van deze natuurlijke balans, zal het lichaam zichzelf herstellen. Volgens deze Chinese leer zijn bij een infectie van darmparasieten de darmen en het immuunsysteem verstoord geraakt door een ongezonde leefwijze of door andere omstandigheden.

 

Giardex is een aanvullend diervoeder op basis van Chinese kruiden:

Het is een zorgvuldig samengestelde mix van Chinese kruiden. Deze kruidenformule is zeer geschikt voor huisdieren met Giardia.

 

Dosering voor hond en kat:

Lichaamsgewicht:  Eerste 14 dagen:

Tot 1 kg                2 x daags 1 tablet   á  300 mg

Tot 5 kg                2 x daags 2 tabl.     à  300 mg

Tot 10 kg              2 x daags 1 tablet   à 1200 mg

Tot 20 kg              2 x daags 2 tabl.     à 1200 mg

Tot 30 kg              2 x daags 3 tabl.     à 1200 mg

Tot 40 kg              2 x daags 4 tabl.     à 1200 mg

Tot 50 kg              2 x daags 5 tabl.     à 1200 mg

Boven 60 kg         2 x daags 6 tabl.     à 1200 mg

 

Lichaamsgewicht:  Vanaf 15 dagen:

Tot 1 kg                2 x daags 0,5 tablet  à  300 mg

Tot 5 kg                2 x daags 1   tablet   à  300 mg

Tot 10 kg              2 x daags 0,5 tablet  à 1200 mg

Tot 20 kg              2 x daags 1   tablet   à 1200 mg

Tot 30 kg              2 x daags 1,5 tablet  à 1200 mg

Tot 40 kg              2 x daags 2    tabl.    à 1200 mg

Tot 50 kg              2 x daags 2,5 tabl.    à 1200 mg

Boven 60 kg         2 x daags 3    tabl.    à 1200 mg

 

Resultaat:

Duurt 2 - 6 weken. Nadat de symptomen verdwenen zijn, de dosering nog 6 weken langer blijven inzetten.

 

Onderhoudsdosering:

Als uw dier weer gezond is, kunt u de dosis verlagen met 50%

 

Preventieve dosering:

50% van de normale dosering.